Udendørs projektorer: Hvad skal du vide?

 i Artikler

Udendørs projektorer

Projektorer, der kan skabe flotte visuelle effekter udendørs på boliger og andre ejendomme, er stigende i popularitet. Producenterne har motiver til både jul, store fester og andre festlige begivenheder, så der er masser af valgmuligheder, når det gælder motiv. Pris og kvalitet svinger dog meget, så vær opmærksom inden du bestiller hjem.

Lyset skabes af en LED-pære, der er både mere miljøvenlig og holder i længere tid end foregående teknologier i indendørs projektorer. De fleste til udendørs brug markedsføres som vandtætte og holdbare ned til -5 grader. Det er dog værd at nærlæse specifikationerne, da nogle projektorer ikke er lavet til de nordlige breddegraders vejr og vind.

Ligesom med indendørs projektorer skal du være opmærskom på hvor stort et område du ønsker oplyst, ligesom farvegengivelsen svinger fra vare til vare. Holdbarheden varierer også, alt efter om man vælger plastic eller metal som indpakning af pæren.

Projektorerne kommer både med og uden batteri, så det er værd at overveje at investere i forlængerledning også.

De udendørs projektorer er lavet til strømkilder fra 110v til 240v, så hvis du ønsker at købe en projektor med 110 volts strømkilde, skal der en adapter til for at passe i vores hjemlige stikkontakter, hvor der er fra 220 til 230 volt.

Nyeste artikler
 • Dennis Kragge
  Svar

  Hvad skal jeg kigge efter når jeg skal vælge en billig udendørs film projektor til en lukket altan ?

 • Rasmus
  Svar

  Hej Dennis,

  Tak for din kommentar.

  Det første er selvfølgelig det vigtiste; nemlig af der skal være mørkt for at de fleste udendørs projektorer fungerer optimalt. Det giver lidt sig selv, men vi ser nogle gange, at folk bliver overraskede over, at billedet er meget udtydeligt ved visning i dagslys.

  Opløsningen bør desuden være så høj som muligt, da det giver dig de bedste muligheder for at lave en så stor flade med billedet som muligt. Se også efter lumen og find en projektor, som har så høj lumen, som muligt. Optoma laver bl.a. en med 4200 lumens. Typisk følger pris og kvalitet også hinanden med projektorer.

  Endeligt skal du tænke på lærred eller den overflade, som du vil vise dine film eller billeder på. Jo mere glat og ensartet overfladen er, jo skarpere bliver billedet. Du kan fint bruge et lagen eller klæde, men det bedste er selvfølgelig et rigtigt lærred. Se evt. om valg af lærred her:
  https://www.laserprojectorguide.dk/hvordan-vaelger-man-rette-skaerm-sin-projektor/

  Se også denne video: https://www.youtube.com/watch?v=t-Xg_-_6nqk

  God fornøjelse!

Skriv en kommentar

Start typing and press Enter to search