Hjemmebiograf-effekt med indendørs laserprojektorer

 i Artikler

Få biografen hjem i stuen!

Fladskærmene har indtaget mange stuer, men projektorer – eller projectorer som mange fejlagtigt staver det – er stadig den foretrukne løsning, når man vil opnå en hjemmebiograf-effekt.

Med de nye laserprojektorer står både video og still billeder knivskarpt i meget høj opløsning. Du slipper for dyre udskiftninger af lampe, og miljøpåvirkningen er mindre. Læg dertil at projektorerne idag via tilslutning til pc’er og mobile enheder giver dig adgang til visning af højkvalitets video og de digitale tv on-demand tjenester. Og der er lagt i brændeovnen til en seriøs hyggeaften.

Imponer med laserprojektor

Batman hjemmebiograf

Så det er nu, hvis du vil imponere den næste date med koncert- og filmoplevelser på det helt store lærred tilsat popcorn og lidt lækkert at drikke. Eller blive gutternes guttermand med Champions League-fodbold, øl og chips. Eller måske bare er superfan af kæmpestore actionscener.

Og heldigvis arbejder tiden for dig. Laserprojektorerne bliver kun billigere og stadig bedre, da markedet er præget af hård konkurrence og mange producenter. Du kan med fordel bygge din egen hjemmebio eller lade nogle specialister hjælpe dig.

Laserprojektorer bliver bedre og billigere
Hvis du sammenligner med din gamle skoles projektor, så vil du opleve stor forskel i kvaliteten af billedet, der kastes op på dit lærred eller din væg. Ny laser- og LED-teknologi har også betydet, at dyre erstatninger af udbrændte lamper er ved at være fortid. Du vil kunne slippe for at gå rundt med projektoren, når billedets størrelse og skarphed skal indstilles. Og I skal ikke have fat i pedellen for at skifte datakilde.

Lærrederne er billigere pr. kvadratcentimeter end fladskærns-tv’erne, og er man på jagt efter biografens 3D-effekter, så er oplevelsen mere intens på de store lærreder end på tv-skærmene.

At eje en projektor er ikke mainstream, hvilket et kig i tallene for udbredelsen af projektorer også viser.

 

Udbredelsen af projektorer i de danske husstande

Kilde: Danmarks Statistik

At eje en projektor er stadig en luksuøs ting, som det kan være svært at finde folk med erfaringer.
Markedet for projektorer er trods sine fordele dog stadig for dem, der har tiden til at sætte sig ind i de tekniske detaljer.

Se vores Guide til valg af projektor og vores ordbog med forklaringer.

Nyeste artikler

Skriv en kommentar

Start typing and press Enter to search